Математика і природа

     Природа - досконале творіння , переконуються вчені , які відкривають в будові людського тіла пропорції золотого перетину , а в головці цвітної капусти - фрактальні фігури .
    «Вивчення та спостереження природи породило науку», - писав Цицерон у першому столітті до нашої ери. У більш пізні часи з розвитком науки і віддаленням її від вивчення природи, вчені з подивом відкривають те, що було відомо ще нашим предкам, але не було підтверджено науковими методами .
    Математика хоч і віддаленно - наука про природу… Не даремно слово «Геометрія» – грецьке слово і означає « землевимірство » і якщо подивитись навколо , то можна побачити багато фігур , чисел і закономірностей …
     Закони навколишнього світу - це математика в природі, яка має свою досконалу систему. На неї спирається вся концепція створення Всесвіту.
     Часом здається, що наш світ простий і зрозумілий. Перше, на що можна звернути увагу на нашій величезною і дивовижній планеті, - це осьова симетрія. Вона виявляється у всіх формах навколишнього світу, а також є основним принципом краси, ідеальності та пропорційності.     Поняття "симетрія" означає гармонію, правильність. Це властивість навколишньої дійсності, систематизирующее фрагменти і перетворює їх в єдине ціле. Це не що інше, як математика в природі.

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога